Kamień do pizzy
Opis
Dzięki temu kamieniowi do pizzy uzyskasz typowy, aromatyczny smak, który znasz z dobrej pizzerii. Po prostu umieść kamień na ruszcie grillowym i podgrzej za pomocą grilla. Pizza jest wypiekana równomiernie i nabiera typowych aromatów prażonych.
Po około 5-7 minutach pieczenia Twoja pizza jest gotowa do spożycia! Przy grubości 15 mm (kordieryt) kamień zużywa mniej energii na nagrzewanie. Idealny również do piekarnika. Tutaj również kamień jest po prostu umieszczany na ruszcie i podgrzewany w temperaturze 250 °C przez ok. 30 – 40 minut. Prostokątny kamień do pizzy o wymiarach 38 x 30 cm pasuje do prawie każdego większego grilla, m.in. B. Asortyment Weber® Spirit®.
Dane techniczne
Producent | Stellfeld i ernst |
Długość | 30.0 |
Nazwa pomocnicza | Kamień do pizzy? |
Szerokość | 38.0 |
Waga brutto | 3,36 kg |
Waga netto | 3,08 kg |
Wysokość | 1.5 |
Wymiar pakowania | 43 × 34 × 4,7 cm |