Blok solny do grilla
Opis
Najlepsze kamienie do grilla nadają się do wszystkich popularnych grilli węglowych, gazowych i elektrycznych, a także do piekarnika. Kamienie solne najlepiej używać do potraw przeznaczonych do delikatnego grillowania (ryby, owoce morza, warzywa lub drób). Pokrywka powinna być zawsze zamknięta.
Kamienie solne należy powoli podgrzewać za pomocą pośredniego lub bezpośredniego, średniego ciepła. Gdy tylko kamień osiągnie pożądaną temperaturę, połóż na nim wcześniej lekko natłuszczoną potrawę. Grillowane jedzenie nie powinno być wcześniej solone, ponieważ sam kamień nadaje mu lekki posmak soli.
Jest to również idealne do serwowania gotowych potraw do grillowania. Aby wyczyścić kamień solny, po prostu pozwól mu ostygnąć i usuń wszelkie pozostałości pod bieżącą wodą za pomocą szczotki do naczyń lub gąbki. Proszę nie używać detergentu. Następnie dokładnie wysusz kamień solny i szczelnie zamknij. Kamień solny jest przeznaczony do wielokrotnego użytku, ale z czasem będzie się zmniejszał. Miłego grillowania! Kraj pochodzenia: Słone góry między Indusem a Himalajami
Dane techniczne
Producent | Stellfeld i ernst |
Długość | 10.0 |
Nazwa pomocnicza | Kamień do grillowania |
Szerokość | 20.0 |
Waga brutto | 2,1 kg |
Waga netto | 2,1 kg |
Wysokość | 2.5 |
Wymiar pakowania | 20 × 10 × 2,5 cm |